Thursday, November 23, 2006

Κοκκινη κλωστη δεμενη...


Τα παραμύθια δεν ξεκινάνε πια με το "ήταν μια φορά και έναν καιρό" ...

...και δεν τελειώνουν με το "ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα"!!!

Δεν υπάρχουν παραμύθια πλέον!

Τα φύλλα της καρυδιάς έξω από το παράθυρό μου έχουν κιτρινίσει. Της κερασιάς έχουν πάρει ένα βυσσινί (?) χρώμα.

Ισως θα έπρεπε να γράψω κάτι για την εναλλαγή των χρωμμάτων αλλά φυσάει νοτιάς σήμερα και η διάθεσή μου αρρώστησε ξαφνικά.

Στο βάθος το βουνό ήταν χιονισμένο μέχρι χθες, ο νοτιάς έλιωσε το χιόνι και τώρα τα σύννεφα το έχουν κρύψει.

Θα πρεπε να γράψω κάτι για αυτή την ανυπαρξία χρώμματος...

Αλλά δεν υπάρχουν παραμύθια και εγώ πρέπει να επιστρέψω.

Πως αρχίζουν και πως τελειώνουν πλέον οι ιστορίες μας?

Saturday, November 18, 2006

Παρελθοντολογιες...γελιου

Δεν μπορώ να σκεφτώ την τελευταία φορά που γέλασα ξεκαρδιστικά, που έκλαψα απο τα γέλια. Ηταν ισως μια φορά σε διακοπές στην Κω με φίλους και φίλες απο το πανεπιστήμιο. Μόλις είχα χωρίσει απο έναν μακροχρόνιο δεσμό (με τη συγχωρεμένη όπως τη λέει τώρα η γυναίκα μου) και αφού μαζεύαμε λεφτά (με τη συχωρεμένη) για να πάμε μαζί διακοπές, τη χώρισα και πήγα μόνος μου. Ε λοιπόν σε αυτές τις διακοπές θυμάμαι ότι γελούσα τόσο ξεκαρδιστικά που δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Οτιδήποτε κι αν λέγαμε γελούσαμε. Είναι οι περίεργες εκείνες ώρες που οτι και να πει κάποιος μας φαίνεται εξαιρετικά αστείο ενώ για τους άλλους δεν είναι τίποτε άλλο παρα μια κρυάδα , τίποτε παραπάνω! Γελούσα πολύ με την Κική που στο τέλος κάθε κουβέντα της έβαζε το "...και ήρθε και έδεσε και έγινε ΕΝΑ γλυκό...." γελούσα με την Εφη που γαλλοαναθρεμμένη όπως ήταν απο τα γενοφάσκια της δεν μπορούσε να πει καθαρά το "ρο" και κάθε πρωι την έβαζα να πηγαίνει στον πλανόδιο μανάβη απέναντι απο το ξενοδοχείο που μέναμε να αγοράσει " τρια κατοστάρικα νεκταρίνια" και πήγαινε η καψερή και την τελευταία μέρα κατάλαβε ότι όλοι στηνόμασταν και περιμέναμε πώς θα πει αυτή την πρόταση και πεθαίναμε στα γέλια.
Μπορεί να ήταν στο πανεπιστήμιο όταν στην ωρα του Μπαμπινιώτη και ενώ στο αμφιθέατρο γινόταν χαμός και όλοι έψαχναν μια θέση για να παρακολουθήσουν τον Γκουρού-Γλωσσολόγο, και κρέμμονταν σαν τσαμπιά απο τα πρεβάζια, εγώ στην πρώτη σειρά διάβαζα αμέριμνος Μαφάλντα και μετέφερα τις ιστορίες της στον Κωνσταντίνο που καθόταν συνήθως δίπλα μου και που μας το έπαιζε και πολύ μουνάκιας και μετά μάθαμε ότι ζει τον έρωτα της ζωής του με τον Μιχάλη και έβγαιναν χέρι χέρι στο Alexandxer, διάσημο gay bar του παρελθόντος. Ωσπου μια μέρα ο Γκουρού-Γλωσσολόγος Μπαμπινιώτης , έρχεται κοντά μου την ώρα που η Μαλφάντα είχε βγάλει έξω το αδερφάκι της ελπίζοντας να το πάρει πίσω ο πελαργός και μου ειπε: "Το βρίσκετε ενδιαφέρον συνάδελφε;" Και εγώ δεν ήξερα αν εννοούσε το μάθημά του για την Ονέιντα (που η Έφη διατεινόταν ότι διάβαζε 3 εδάφια κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί και που με έκανε να γελάω ακόμα περισσότερο) και την Ινδοευρωπαϊκή ή για το συμπαθέστατο κοριτσάκι που σιχαίνεται τις σούπες. Το μόνο που έκανα ήταν να κλάψω απο τα καταπιεσμένα γέλια μου και ο καλός-κύριος-συναδελφος-γκουρού Μπαμπινώτης να μου δείξει την έξοδο του αμφιθεάτρου. Και όντως εφυγα, αλλά ξαναγύρισα γιατί είχα ξεχάσει τη Μαφάλντα στο έδρανό μου (που είχε ήδη καταληφθεί από μια κοπελίτσια με γυαλάκια) και έκανα ένα αμφιθέατρο να πεθάνει απο τα γέλια.
Ισως πάλι να ήταν στο θεατρικό εργαστήρι του Β.Δ. Θυμάμαι πως γελούσα με τη Βαλ. και όλη την παραφιλολογία που κουβαλούσε πάνω της σχετικά με τα μαύρα, τις δαντέλες, τον υπεργηρο πρωην πρέσβη στην Αιγυπτο που του τα έτρωγε και μας έφερνε γλυκά με το τσουβάλι στο Μικρό Καφέ στα Εξάρχεια, γελούσα μεχρι δακρύων με τις ιστορίες που ζούσαμε με την Αν. και την Βαλ. που μέσα στα μεσάνυχτα μια μέρα η Αν. (που τοτε ήθελε να τη φωνάζουμε Κομνηνή) μετακόμισε κρυφά απο την πολυκατοικία της γιατι ήθελαν να την διώξουν έτσι κι αλλιώς γιατι πετούσε όλες τις απλυτες κυλότες της στον ακάλυπτο για να τις αγοράσουν οι γκόμενοι καινούριες μιας και δεν είχε ποτέ χρήματα. Γελούσα ασυγκράτητα με το επόμενο σπίτι της, ένα δώμα σε ένα νεοκλασσικό στα Εξάρχεια που σπάσαν τα υδραυλικά και πλημμύρησε και όλα τα πραγματά της που έτσι κι αλλιώς ήταν σκορπισμένα στο πάτωμα τα πήρε το ποτάμι και τα αράδιασε στην κοινόχρηστη σκάλα του νεοκλασσικού. Και τότε ήταν πάλι που η Βαλ. σηκώθηκε μεσάνυχτα μαζί με τον Γρ. (που τώρα είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας περιπτέρων στην Καλλιθέα και δεν μιλάμε) για να πάνε να την σώσουν. Γελούσα πολύ με την Αν. που τότε έπιασε δουλειά στο Καλλιδρόμιο και ήταν ψηλή και όμορφη και με μακριά μαύρα ίσια μαλλιά και κατάμαυρα μάτια και μιά από τις πολλές μέρες που πήγαμε να πιούμε με βλέπει και έρχεται καταπάνω μου με βλέμμα γυαλομένο και...καταγάλανο, αφού ο (πλούσιος) γκόμενος που είχε τότε της έκανε δώρο τους φακούς αλλαγής χρώματος ματιών.
Γελούσα με την Βαλ. και πάλι που αν και ήταν ...κάποιας ηλικίας... έβγαζε γυμνές φωτογραφίες με τούλια και γόβες σε διάφορες στάσεις και μας τις έδειχνε και μας ρωτούσε μετά αν μας σηκώθηκε κι αν θέλαμε να μας δώσει μερικές για να τραβήξουμε καμμιά μαλακία. Κρατούσα τα δάκρυά μου όταν πήγαμε πρώτη φορά στο σπίτι της Βαλ. και είδαμε ότι ολα ...τα πάντα ήταν ντυμένα με μαύρη κορδέλα...ακόμη και το καπάκι της τουαλέτας αφού αυτό το δωμάτιο ήταν και το πιο ανίερο κατά την άποψή της και απεχθανόταν οποιαδήποε κουβέντα για ούρα, κόπρανα κλπ κλπ. Γέλασα με την καρδιά μου όταν προσπαθώντας η Βαλ. να φτιάξει μια εντοιχισμένη βιβλιοθήκη έριξε τον τοίχο και βγήκε στο σαλόνι του διπλανού διαμερίσματος και αφού κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να το αφήσει έτσι το έκλεισε και εχτισε ένα μικρό συντριβάνι στη μέση του σαλονιού της με ψαράκια και χελώνες για να σβήσει την πίκρα της που δεν μπορούσε να εχει μια εντιχοισμένη βιβλιοθήκη.
Γελούσα με την....(δεν θυμάμαι το όνομα της) που αν κάτι την τρόμαζε έπιανε το κεφάλι της και τσίριζε τόσο δυνατά που νόμιζες ότι θα σου τρυπήσει τα τύμπανα.
Γελούσα με την....(ουτε το όνομα αυτής θυμάμαι...πόσο λυπάμαι) όταν σε μια άσκηση χαλάρωσης που έπρεπε να πέσουμε με το κεφάλι απο μια καρέκλα που καθόμασταν για να κάνουμε μια κωλοτούμπα και να βρεθούμε ανάσκελα χαλαροί στο πάτωμα, αυτή έπεσε με το κεφάλι και έπαθε διάσειση.
Είχαμε πολλά φυντάνια στο εργαστήρι τότε που τώρα είναι σπουδαίοι και τρανοί ή εξαφανίστηκαν για πάντα. Τον Ρεν. που είναι αστέρας πρωτου μεγέθους και κοροϊδεύει τους πάντες με το θράσος του και κατάφερε αυτό που πάντα ήθελε να καταφέρει ...να είναι celebrity. Πήγαινε τότε ακάλεστος σε πάρτυ επωνύμων και σε γραφεία παραγόντων και ενώ τον κοροϊδεύαμε ως ψώνιο...αυτός μια χαρά τα κατάφερε.
Είχαμε τη Λορ. που είναι κάπως γνωστή τώρα και που κάναμε πολλές ασκήσεις μαζί και ιδίως σε μία στο μαθημα της Πατ. τα πήγαμε περίφημα.
Είχαμε τον Ημ. που τώρα είναι πολύ ποιοτικός και έχει πάρει και βραβεία και πραγματικά του αξίζουν εκτός απο κάτιι που δεν θα το αναφέρω εδώ.
Είχαμε και την Νατ. που ήταν κατα τα άλλα παιδαγωγός και που τα έφτιαχνε μονίμως με ωραίους άνδρες και μάλιστα όσο είμασταν στο εργαστήρι τα έφτιαξε με το πιο ωραίο παιδι , τον Δημ. πολύ κλειστό παιδί και περίεργο αλλά πολύ όμορφο. Αργότερα αφού χωριστήκαμε και χαθήκαμε όλοι , μάθαμε ότι ο Δημ. έγινε τραβεστί , γνωστή και με πολλές περιπέτειες. Θυμάμαι ότι ένα φεγγάρι δουλέψαμε και μαζί με τον Δημ. (πριν γίνει τραβεστί) σε κάτι παιδικό (!) και δίναμε ραντεβού για να πάμε με το παπάκι που είχε τότε στη δουλειά. Και μετά έγινε όλη αυτή η ιστορία...είχα πέσει απο τα σύννεφα. Ηθελα τότε να ρωτήσω τη Νατ. αν είχε καταλάβει τίποτα... βέβαια την είδα μια μέρα αρκετά χρόνια μετά σε ένα μπαρ με προγραμμα που κι εγώ ήμουν κάπως μπλεγμένος (?)...και ήρθε με ενα πολύ ωραίο παιδι , που όταν μιλούσαμε αυτός ήταν στην τουαλέτα... και τα είπαμε για τον τότε Δημ. και την μετέπειτα Καρ. Η Νατ. μου είπε ότι δεν είχε καταλάβει τίποτα και ότι ολα της φαινόντουσταν φυσιολογικά. Και τότε ήταν που ήρθε η Πωλ. και μου είπε ότι ο Παντ. που έπρεπε να βγεί στο πρόγραμμα τον έπιασε στις τουαλέτες να τσιμπουκώνεται με ένα τεκνό που μόνο τα παπουτσια του προλαβε να δει και που ήταν πορτοκαλιά. Και εκείνη την ώρα έρχεται ο γκομενος της Νατ. αναψοκοκκινισμένος και μας συστήνει. Και ναι φορούσε πορτοκαλιά παπούτσια!!!
Γελούσα με τον Ναν. έναν πολύ ψηλό τύπο που ενώ ήταν αδερφή ο ίδιος έλεγε και οι άλλοι τον πιστεύαμε..οτι θέλει να κάνει την αδερφή ενώ δεν είναι.
Γελούσα με τον Φιλ. που δεν ήθελε να κάνει σκριπτ σε ενα ταινιάκι που ετοιμάζαμε στο εργαστήρι. Και η ατάκα που μας πεθανε ηταν "Σκριπτ είσαι και φαίνεσαι" και έμεινε κλασσική.
Γελούσα με όλα αυτά...και άλλα πολλά... που κατά καιρούς θυμάμαι...
Με τις υπέροχες διακοπές που είχαμε κάνει ξαφνικά στην Αντίπαρο για 4 μέρες και ο Γρ. (ναι ο περιπτεράς) κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο μαζί με μένα και την Πωλ. και όταν τον βλέπαμε κάθε πρωι να ανάβει τσιγάρο ξέραμε ότι θα πάει στην τουαλέτα για χέσιμο. Γέλασαν οι άλλοι μαζί μου όταν μπήκα ξαφνικά σε εκείνες τις διακοπές στην Αντίπαρο, στο δωμάτιο του Για. και του Δημ. και ενώ το είχαμε ψιλιαστεί ότι κάτι συμβαίνει μεταξύ τους, τους είδα για πρωτη φορά γυμνούς στο κρεββάτι και έμεινα άναυδος και το μόνο που έκανα αφού είχα κοκκινήσει ολόκληρος ήταν να κάτσω και να δέσω τα κορδόνια μου που ήταν ήδη δεμένα δηλαδή.
Γελούσα με τον Γιω. που ειχε αρρωστομανία και νόμιζε ότι κολλάει κάθε νέο ιό που ανακάλυπταν, πίστευε ότι έχει κάθε παράξενη αρρώστια που διάβαζε. Κι αν ερχόταν και μου έλεγε ότι έχει αυτό και αυτό το σύμπτωμα του έλεγα μια δικιά μου ονομασία αρρώστειας που εβγαζα απο το μυαλό μου και τον τρομοκρατούσα.
Γέλασα πολύ με τον Γι. όταν πήγαμε στο Φουρίν Καζάν στο Σύνταγμα όταν είχε πρωτανοίξει και δεν το ήξερε κανείς και όλα κολυμπούσαν στη σόγια και τα φάγαμε αναγκαστικά γιατί είχαμε φτιάξει με το μυαλό μας μια ιστορία ότι ο Ιάπωνας που ήταν στην κουζίνα και μας κοιτούσε με μίσος που τα ανακατεύαμε χωρίς να τα τρώμε θα μας πήγαινε στο υπόγειο και θα μας έδενε με γαζες σαν κοκορετσάκια όπως κάνουν στα σεξουαλικά τους όργια οι Γιαπωνέζοι και θα μας σοδομίσει κατ επανάληψη. Τρώγαμε θυμάμαι και απο τα γελια σχεδόν είχαμε κατουρηθεί πάνω μας.
Γελούσα με τον Θαν. γιατί υποδυόταν έναν παθολογικό ψεύτη και το υποστήριζε τόσο πολύ και ήταν τόσο συνεπής σε αυτή την εικόνα του και τό έκανε τόσο πειστικά που μέχρι και ο ίδιος πίστευε στα ίδια του τα ψέμματα....που με έκανε πολλές μέρες να γελάω μέχρι δακρύων.

Γελούσα πολύ με την Πωλ. που βράδυα ολόκληρα στο κρεββάτι λέγαμε για τις ανωμαλίες κάτι θείων μας και ξαδέρφων και ανωμαλίες όλου του σογιού μας.
Γέλασα πολύ με την Πωλ. που ενώ τρώγαμε κάθε μέρα πίτσα που παραγγελναμε απ έξω στο πρώτο σπίτι που είχαμε πιάσει, όταν πήγαμε στην αδερφή μου ένα βράδυ επίσκεψη και μας προτειναν να παραγγείλουμε πίτσες, η Πωλ. είπε ότι δεν της αρέσουν καθόλου οι πίτσες και ότι δεν έχει φάει ποτέ της πίτσα...μόνο και μόνο γιατί ηθελε εκείνη τη στιγμή να φάει σουβλάκια.
Γελούσαμε ακατάπαυστα με την Πωλ. τόσο που κάποτε πίστεψα ότι θα το πληρώσω ακριβά...και μπορει και να το πλήρωσα...γιατι αργότερα γελούσαμε αρκετές φορές για να μην κλάψουμε με λυγμούς.
Τώρα σκέφτομαι ότι δεν γελάμε τόσο πολύ πια...μερικές φορές δεν γελάμε καθόλου. Και μου λειπει. Μου λείπουν όλοι αυτοί που χάθηκαν και μαζί τους χάθηκε και το γέλιο.
Μερικοί χάθηκαν για πάντα, άλλους τους βλέπω τυχαία ή εξ αποστάσεως, την Βαλ. την είδα μια μέρα στα Εξάρχεια αγνώριστη απο τις σιλικονες στο προσωπο (ενώ αυτή διατεινόταν ότι είχε πρηστεί γιατι είχε μια ασχημη εγκυμοσύνη...η Σάρα...στα 60 της), την Αν. την είδαμε μια μερα ενώ τρώγαμε με την Πωλ. και τον Για. και ήταν πιο όμορφη από ποτέ. Αλλά γυναίκα επιχειρηματία και με παιδί κιόλας. Καμμιά σχέση με το κορίτσι που πεταγε τις κυλότες της στον ακάλυπτο και τις μάζευε η Ολγα Τουρνάκη, που ήταν διαχειρίστρια στην πολυκατοικία. Τον Γρ, δεν τον είδα παρα κάποτε τυχαια και ήταν πολύ τυπικος. Τον Ημ. τον βλεπω σε αυτά...τα ποιοτικά...τον Δημ ( που εγινε αργότερα Καρ) που και που σε κάτι trashy εκπομπές.



Θα μπορούσα να γράψω για άλλες τόσες ιστορίες που μου ήρθαν τώρα στο μυαλό...αλλά κούρασα και κουράστηκα...εξ αλλου δεν πιστεύω ότι κανείς θα κάτσει και διαβάσει όλο αυτό το σεντόνι όπως λέει και ο φίλος μου ο Νανάκος!
Καληνύχτα σας.

Thursday, November 16, 2006

The importance to be important!!!

Δεν θυμάμαι πότε το έγραψα αυτό, το βρήκα ως draft να περιμένει κάπου σε μια ξεχασμένη ημερομηνία. Δεν ξέρω αν είχα σκοπό να το ανεβάσω στο blog μου ποτε, τώρα που το διαβάζω το θεωρώ λίγο ανόητο και υπερβολικά ρομαντικό για να μην πω σουρεαλιστικό. Σίγουρα πάντως κάτι με παρακίνησε τότε να το γράψω, όμως δεν έρχεται τίποτα στην μνήμη μου...και επειδή δεν μου αρέσουν οι ημιτελείς πράξεις αποφάσισα να το πετάξω στον αιθέρα προς τέρψη των κακόβουλων και προβληματισμό των νεοφώτιστων!
Υγιαίνετε φίλτατοι !

Ξέρεις πότε θα λάμψεις;
Οταν αφήσεις τη σκέψη σου να ταξιδέψει σε χώρες που ποτέ δεν φαντάστηκες οτι υπάρχουν και θα τις αρμενίσεις ανάλαφρα σαν αερικό, θα τις απολαύσεις αργά σαν μελωδία και σαν δροσερό νερό στο κατακαλόκαιρο.
Οταν θα αγγίξεις αυτό που τόσο καιρό σου αντιστεκόταν και θα υπερβείς αυτό που τοσο καιρό θεωρούσες ανυπέρβλητο.
Οταν θα νιώσεις ό,τι αρνιόσουν πεισματικά και ό,τι έθαβες για να μην πονέσεις
Οταν γευτείς την ελευθερία που σου έχει χαρισθεί και που υβριστικά φυλακίζεις μέσα σου
Οταν αρχίζεις να ξεχειλίζεις και να χυνεσαι παντού γύρω αδιάκριτα, απροκάλυπτα και προκλητικά, κάνοντας τους άλλους να πεθαίνουν απο έκπληξη
Οταν εναποθέσεις τις ελπίδες σου σε ένα χρυσόψαρο που τελείως συνειδητά έριξες στα βρώμικα νερά ενός ποταμού με την αγωνία να βγεί στην ανοικτή θάλλασα και ενάντια σε όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις να τα καταφέρει...κι ας πεθάνει ακαριαία απο το φόβο του άγνωστου και του απέραντου!
Οταν θα γυρίσεις πίσω σου και δεν γίνεις στήλη άλατος
Οταν θα καταφέρεις να μιλάς και τα πάντα να σιωπουνε είτε γιατί μαγεύτηκαν είτε γιατί λυπήθηκαν είτε γιατι ενθουσιάστηκαν είτε γιατι σε μίσησαν θανάσιμα είτε γιατι θεώρησαν αυτά που είπες ως ανάξια λόγου. Σε άκουσαν όμως και αυτό είναι μια νίκη σου!

Ξέρεις πότε θα λάμψεις;
Οταν καταλάβεις πως όλα τα φώτα του σύμπαντος φωτίζουν εσένα, ολοι οι πλανήτες κινούνται γύρω απο εσένα, ότι εσυ είσαι το κέντρο του κόσμου και κανείς άλλος!

Wednesday, November 15, 2006

δυο τρεις παντοφλες στο πατωμα...

Αυτές οι εμφανίσεις απο το πουθενά πάντα άρεσαν σε ανθρώπους του είδους μου, που θέλουν να κινούνται ανάμεσα στην ανυπαρξία μιας εν δυνάμει απροκάλυπτης μετάλλαξης και στην ασφάλεια μιας εκ προοιμίου αδιατάραχτης σταθεράς που συνήθως χαρίζει αν όχι την ψευδαίσθηση του ζην , τουλάχιστον την φαντασίωση του ευ ζην.
Με τέτοιες αμπελοφιλοσοφίες και ένα σωρό κακουργηματικές σκέψεις και ποινικά συμπεράσματα, αφήνοντας τον πνεύμα μου στον καναπέ του σπιτιού μου μπροστά σε ένα σβηστό τζάκι, διακοσμητικής κυρίως χρήσης και το σώμα μου να ταξιδεύει μέσω διακτίνησης απο πόλη σε πόλη και από χωρίον εις χωρίον, χωρίς σκοπό και κυρίως (αλί μου!) χωρίς επιθυμίες, καταφέρνω να ξεγελώ, να υποκρίνομαι, να παρασύρω, να εκμαυλίζω και να διαφθείρω ψυχές και σώματα, που μάταια προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας μεταξύ έρωτα και θανάτου, , ανάμεσα σε ένα γοερό κλάμα και ένα ξεκαρδιστικό γέλιο. Θα μπορούσα να μισήσω τον εαυτό μου αλλά προτιμώ να μισήσω τους άλλους αφού πάντα η κόλαση ειναι οι άλλοι και εγώ δεν έχω κανένα λόγοι να αμφισβητήσω τον Σαρτρ που εκτός των άλλων υπήρξε ένας απο τους λίγους ενσυνείδητα αμαθείς και καταραμένα μακάριους μιας ανελέητης αναζήτησης του απόλυτου τίποτα.
Τελικά αυτό το σπίτι είναι υπερβολικά κρύο. Οχι ότι αυτή η σκέψη είναι μέσα στις συγγραφικές μου προθέσεις αυτής της στιγμής αλλά δεν νομίζω τελικά ότι και καμμιά σκέψη είναι της τωρινής μου προθέσεως αφού το χαώδες του κουρασμένου μυαλού μου αδυνατεί να μπεί σε τάξη παρ όλο που ως λάτρης (εντάξει , όχι και τόσο πολύ) μιας παρωχημένης μυθολογίας, καρτερώ την πολυπόθητη τάξη , ανίερο τέκνο του Παντοδύναμου Χάους. Η επανάληψη λέξεων και σκέψεων μπορεί να φαίνεται ανόητη και βαρετή, αλλά δεν θα κάνω τίποτα για να αποκαλύψω ενα φωτισμένο πνεύμα ή μια ανήθικη εκκεντρικότητα. Καμία σχέση; Πολύ πιθανόν! Οι λέξεις έτσι κι αλλιώς δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα. Σήμερα εξ άλλου δεν έμαθα τίποτα καινούριο, πέρα από κάτι φρικτές επαναλήψεις μιας γυναικείας κακοδαιμονίας που με έβρισκαν πειστικά έκπληκτο εξασκώντας έτσι το κετακρεουργημένο υποκριτικό μου τάλαντο που κάποτε διατυμπάνιζα ως την μοναδική μου ικανότητα επικοινωνίας. Το θεωρώ ως και απίθανο να φτάσω σε ένα εκλογικευμένο συμπέρασμα και σε μια αντικειμενική αφήγηση γεγονότων και καταστάσεων με πρωταγωνιστές αληθοφανούς χαρακτήρες και ηθικά διδάγματα. Θεωρώ εξ ίσου ακατόρθωτο να αφήσω το συναίσθημα να καλύψει τα πάντα και ποτάμια υγρών να εξορμούν απο κάθε πιθανή έξοδο του ταλαιπωρημένου κρανίου μου. Θα ήθελα να διακωμωδήσω, να σατυρίσω και να χλευάσω τα πάντα, κυρίως ομως τον εαυτό μου, αλλά νομίζω ότι το έχω κάνει πολύ καλά μέχρι τώρα. Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση σε αυτό το κείμενο θα ήταν μια προσπάθεια που θα έπεφτε σε ατέρμονο κενό.
Είπα κάτι;
Δεν νομίζω!
Ετσι κι αλλιώς βαριέμαι να διαβάζω....