Wednesday, February 21, 2007

Καλιο πεντε και στο χερι...

Μαλλον είναι κομμάτι δύσκολο να γράψω μόνο 5 πράγματα που να με χαρακτηρίζουν και σκιαγραφούν κάπως αυτό που είμαι. Πολυλογάς και λίγο παραμυθάς από τη φύση μου ποτέ δεν σκέφτηκα ότι μπορώ να εξαντληθώ μέσα σε μια τόσο μικρή λίστα παραθέσεων. Παρ όλα αυτά επειδή η αγαπημένη φίλη Κατερίνα πρό των Πυλών μου έδωσε αυτή την ευκαιρία θα προσπαθήσω να το κάνω όσο δύσκολο και αν είναι.

Λοιπον εχουμε και λέμε:

1. Δεν αποφασίζω να μεγαλώσω παρ όλα τα...όσα χρόνια μου, εμμένοντας πεισματικά σε μια νεαρότερη ηλικία που η ανεμελιά και η ανευθυνότητα ήταν τα κύρια στοιχεία που την χαρακτήριζαν. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνω πολλές φορές να ξεφεύγω απο φασαρίες ή και αγγαρείες και αλλοτε να μην επωμίζομαι ευθύνες που μου ανήκουν ολοκληρωτικά.

2. Μου αρέσουν τα ακριβά casual ρούχα με αγαπημένη μάρκες τα Tommy, GAP και Energy. Ολη μου η ντουλάπα έχει σχεδόν μόνο jeans και T-shirts σε διαφορα σχέδια καθώς και tommy, replay ή timperland παπούτσια . Οι συνδυασμοί χρωμάτων στα ρούχα, τα εσωρουχα, τις κάλτσες, τις "μπανάνες" και τα ρολόγια (swatch κατα προτίμηση) είναι η εμμονή μου και γενικά ζω στον καταναγκασμό του συνδυασμού αυτών... απο μια μέρα πριν για την επόμενη. Κατάλοιπο φαντάζομαι των παιδικών μου χρόνων που η μητέρα μου επέμενε να με ντύνει με τα πιο άθλια ρούχα που έβρισκε στα συνοικιακά καταστήματα της περιοχής με τα ευφάνταστα ονόματα "Το Φρικτόν Λάθος" και "O Κανακάρης" η " Ο Ντέτσικας". Και ναι υπήρχαν αυτά τα ονόματα στο Αιγάλεω παρακαλώ.

3. Η συγγραφή ή η γραφή αν προτιμάτε, είναι η ζωή μου, η δουλειά μου και δεν ξεχωρίζω τα όρια μεταξύ αυτών των δύο πολύ συχνά. Είναι η ζωή μου η δουλειά μου ή η δουλειά μου είναι η ζωή μου; Είναι ένα ερώτημα που με ταλανίζει πολλές φορές χωρίς να μπορώ να δώσω μια ικανοποιητική απάντηση. Εγώ και ο Κολόμβος...ένα πράμα!

4. Επιτρέπω στον εαυτό μου να έχει πάθη και ουχί αδυναμίες. Τα πάθος χαρακτηρίζει εν πολλοις το είναι και την ύπαρξή μου. Οποιο πάθος έχω όσο και καταστροφικές συνέπειες αυτό έχει, όσο εξακουλουθει να είναι παθος , το αποδέχομαι και το φχαριστιέμαι χωρίς ενοχές, χωρίς προσπάθεια να ο αποβάλλω και να το εξαφανίσω. Αντιθέτως τις αδυναμίες μου τις εξαφανίζω απο προσώπου γής, τις καταργώ και μετά ήταν σαν να μην υπήρξαν ποτέ, όπως για παράδειγμα το κάπνισμα.

5. Αγαπώ τη γυναίκα με την οποία διάλεξα να μοιράσω τη ζωή μου με μια αγάπη ανιδιοτελή και συνεχόμενη χωρίς τυμπανοκρουσίες και υπερβολές. Αγαπώ τους φίλους μου με μια αγάπη που αγγίζει τα όρια της συγγένειας με την μόνη διαφορά το δικαίωμα της επιλογής που είχα εξαρχής για να τους χαρίσω απλόχερα μια άνετη θέση στη ζωή μου.

Είμαι και ένα εκατομμύριο σύν πέντε άλλα πράγματα ...αλλά αυτά μιαν άλλη φορά...

Καλώ κι εγώ με την σειρά μου τους
so-de-lovely
ang3lian
yonderboi
Μην ξεχάσω να ξυπνήσω
Φώτης

Υγειαίνετε φίλτατοι!!!

Thursday, February 15, 2007

Luna park



Θα ήθελα να γράψω πάρα πολλά αλλά πολύ φοβάμαι πως πάλι θα αμπελοφιλοσοφήσω και έτσι το αποφεύγω.
Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι κάποτε θεωρούσα τη ζωή παγίδα τώρα μάλλον μου φαίνεται σα luna park που τα έχει ολα, από το τρενάκι του τρόμου μέχρι το πιο γρήγορο rollcoaster. Αυτο το post και το βιντεάκι το αφιερώνω σε όλους αυτούς τους "στόκους" που μέσα απο τους εφιάλτες τους ανακλύπτουν τη διασκέδαση! Υγειαίνετε φίλτατοι!

Wednesday, February 14, 2007

Bang Bang



Μια άλλη μέρα. Και αυτός ο γνώριμος ήχος του τίποτα. Αυτη η οικεία γεύση της απουσίας και της έλλειψης. Αυτή η μνήμη της ενοχής και της μετάνοιας. Οχι δεν είναι το αμετάκλητο που θυμώνει, είναι η επανάληψη που στοιχειώνει . Μια επανάληψη που δεν είναι πια μητηρ σοφίας αλλά μητηρ βασάνων. Μια αέναη επανάληψη ίδιων επιθυμίων, επιλογών και λαθών. Ενα αναμενόμενο παρόν και ένα προβλεπόμενο μέλλον. Η ίδια ματιά σε διαφορετικά τοπία που τα κάνουν να φαίνονται απελπιστικά αδιάφορα. Βήματα πανομοιότυπα σε μια πόλη που θρηνεί την ύπαρξή της ,που χαίρεται τον τρασβεστισμό της. Δεν είναι η μιζέρια που κατακλύζει το είναι , είναι η αθλιότητα που καλύπτει το φαίνεσθαι. Είναι ο θρήνος για μια ξεχασμένη παιδική ανάμνηση που έγινε λυγμός σε μια παλιμπαιδίζουσα ωρίμανση. Πίσω απο τις βιτρίνες του ονείρου κρύβεται πια μονο ένα μακρυνό και θολό παρελθόν που απέτυχε να μετουσιωθεί ή απλώς αρνήθηκε. Η αγοραπωλησία της ψυχής ενός ηλίθιου θνητού προς σε κάποιον υποτιθέμενο Εωσφόρο είναι αδύνατη κι αυτή αφού η μοναδική ευκαιρία που είχε έφυγε ανεπιστρεπτί. Κανείς δεν χρειάζεται την χαμένη αθωότητα , κανείς δεν έχει άναγκη μια πληγωμένη παιδικότητα , μια κατεστραμμένη ζωή. Κανείς δεν λυπάται και κανεις δεν θα λυπηθεί κανέναν. Οι αόριστες ερωτήσεις γεννούν χαώδεις απαντήσεις. Αν πρέπει οπωσδήποτε να εξηγηθεί το ασαφές, τοτε θα ήταν καλύτερα να χαθούν τα λόγια , να σταματήσουν οι λέξεις να δηλώνουν το ανείπωτο. Κουράστηκα! Είναι κι αυτή η νύχτα που δεν περνάει...είναι αυτή η νύχτα που σε ζήλευε σαν έφευγες, μέχρι που σε πήρε κοντά της...για πάντα! Δεν θυμάμαι...υπήρξες?

Saturday, February 10, 2007

Summer wine




Strawberries cherries and an angel´s kiss in spring
My summer wine is really made from all these things


I walked in town on silver spurs that jingled to
A song that I had only sang to just a few
She saw my silver spurs and said lets pass some time
And I will give to you summer wine
Ohh-oh-oh summer wine


Strawberries cherries and an angel´s kiss in spring
My summer wine is really made from all these things
Take off your silver spurs and help me pass the time
And I will give to you summer wine
Ohhh-oh summer wine


My eyes grew heavy and my lips they could not speak
I tried to get up but I couldn´t find my feet
She reassured me with an unfamiliar line
And then she gave to me more summer wine
Ohh-oh-oh summer wine


Strawberries cherries and an angel´s kiss in spring
My summer wine is really made from all these things
Take off your silver spurs and help me pass the time
And I will give to you summer wine
Mmm-mm summer wine


When I woke up the sun was shining in my eyes
My silver spurs were gone my head felt twice its size
She took my silver spurs a dollar and a dime
And left me cravin´ for more summer wine
Ohh-oh-oh summer wine


Strawberries cherries and an angel´s kiss in spring
My summer wine is really made from all these things
Take off your silver spurs and help me pass the time
And I will give to you summer wine
Mmm-mm summer wine