Thursday, February 23, 2006

Get a life guys!!


Ας αρχίσουμε με τα βασικά και τα απαραίτητα.
Για μένα το pc πάντα ήταν απαραίτητο εργαλείο δουλειάς και απο ένα σημείο και μετά ένα μέσο διασκέδασης. Αρχικά για να παίζω ατέλειωτες πασιέντζες όταν το μυαλό κολλούσε και δεν κατέβαινε τίποτα στην καρκάλα μου! Μετά ανακάλυψα άλλα παιχνίδια με πολλές και περίπλοκες πίστες που απασχολούσαν και ξεκούραζαν το μυαλό μου όταν ήταν έτοιμο να εκραγεί κι έτσι γλιτώναμε στο σπίτι τα μυαλά στην οθόνη.
Ομως πάντα είχα φίλους, φίλους καλούς, κολλητούς ή όχι με τους οποίους συναντιόμουν και συναντιέμαι για να πιούμε, να γελάσουμε μεχρι δακρύων, να φάμε σαν πούστηδες στα Friday's, να δούμε τα Oscars, Grammy, BAFTA etc μέχρι τα ξημερώματα, να χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσεως, να τραγουδήσουμε μέχρι να βραχνιάσουμε, να δούμε θέατρο, κινηματογράφο, το Fame Story και όλα τα realities, να κουτσομπολέψουμε μέχρι αηδίας, να πηδηχτούμε αδιαφορώντας για τα ποιος και γιατί, χωρίς κόμπλεξ και ενοχές, να τσακωθούμε μεχρι να αρχίσουν να αιμοραγούν σώματα και ψυχές και γενικά να κάνουμε ό,τι μας καυλώνει, αδιακρίτως και απροκάλυπτα.
Είχα κι έχω τη γυναίκα με την οποία διάλεξα να ζω γιατί αυτή μετά απο τόσα χρόνια είναι η καλύτερη παρέα μου και μαζί της μπορώ και γελάω ακόμα, ανάμεσα σε άλλα εκατομμύρια πραγματα!
Ακόμα και όταν στη ζωή μου μπήκε το internet αν και με απασχολούσε αρκετή ώρα (καινούριο κοσκινάκι και που να σε κρεμάσω) δεν σταμάτησα (αν και παραδέχομαι ελαφρώς λιγότερο) να με απασχολούν όλα αυτά που με απασχολούσαν πριν αν και μερικές φορές έσπαζα τα νεύρα μερικών μερικών.
Ανακάλυψα έναν κόσμο πρωτόγνωρο, ήταν φυσικό. Και τα έκανα όλα...έμπαινα σε όλα τα sites, είδα όλη την str8, gay, lesbian. bisexual,kinky, s/m πορνογραφία, αγόρασα όλα τα προϊόντα απο το amazon, e-bay, telemarketing, ακόμα και αυτά που μου ήταν παντελώς άχρηστα, έκλεισα ξενοδοχεία, εκδρομές, εισητήρια...
Τσάταρα με όλον τον κόσμο και σε απίστευτα rooms υποδυόμενος κάθ φορά και κάποιον ή κάποια άλλη. Διασκέδασα αφάνταστα, γέλασα με την καρδιά μου, τσακώθηκα χωρίς να υπάρχει λόγος, γαμησα ηλεκτρονικά, με γαμησαν ηλεκτρονικά , έκανα παρτούζες μέχρι και on line εξομολόγηση έκανα υποδυόμενος έναν παπά... και πλήρωσα πολλά πολλά λεφτά στον ΟΤΕ και για ένα διάστημα στην ΗΟL.
Μετά απο τόσο καιρό...ξεφούσκωσε κι αυτό! Κυρίως όταν αντιλήφθηκα οτι περισσότερο δακτυλογραφούσα παρα μιλούσα...συμβαίνει ακόμα times to times αλλά μόνο όταν υπάρχει οργασμός δουλειάς και πίεση! Και όταν άρχισε η ορολογία να εισχωρεί στον προφορικό μου λόγο ανεξέλεγκτα και τα greeklish ήταν τα μόνα που αναγνώριζε το Keyboard μου.
Το internet έγινε κι αυτό αντικείμενο και εργαλείο δουλειάς και μάλιστα εξαιρετικά απαραίτητο. Κράτησα κανα δυό forum όπου μπαίνω και μιλάω που και που, κράτησα μερικούς φίλους στο msn και το απο το Μάϊο του 2005 που ανακάλυψα την blogoσφαιρα... είμαι κι εδώ.
Και το βρήκα ενδιαφέρον για αυτό που είναι: ενα ηλεκτρονικό ημερολόγιο που θα έγραφα ό,τι μου κατέβαινε χωρίς κανείς να με παρεξηγήσει και χωρίς να έχω κανέναν τσολιά στα αρχίδια μου για το τι θα πω, πως θα το πω κλπ κλπ.
Χρησιμοποίησα το blog για αυτό που είναι: μια απρόσωπη έκφραση του διαφορετικού κάθε φορά εαυτού μου, που πότε είναι έτσι και πότε γιουβέτσι, που μπορεί να συνδιαλλαγεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο αγλαρόπουστα του πεζοδρομίου και το πιο ξευτιλισμένο τραβέλι της λεωφόρου Καβάλας, με την ίδια ευκολία και χωρίς κολλήματα.
Διάλεξα να έχω σχόλια στα posts μου γιατι το βρήκα να έχει πλάκα κάποιος άλλος άγνωστος να σου γράφει αυτά που σκέφτεται για αυτά που γράφω είτε είναι μαλακίες είτε όχι! Και τελευταία αποφάσισα να αφήνω και ανώνυμους να γράφουν αποφεύγοντας αυτή την ελιτίστικη παπαριά με το Verification. Ετσι για να έχει πιο χαβαλέ το πράγμα.
Ειχα βάλει είναι αλήθεια και counter για να βλέπω πόσοι με επισκέπτονται παρασυρμένος απο τη μαλακία κάποιου άλλου blogger αλλά την έβγαλα κι αυτή.
Και μ αρέσει έτσι όπως είναι τώρα...και μ αρέσει έτσι ακριβώς...να μιλάω και να λέω παπαριές, μαλακίες, δακρύβρεχτες ιστορίες, αναθέματα, προσευχές και παραμύθια.
Αλλοτε τα καταφέρνω άλλοτε όχι...αφού δεν είναι ο σκοπός μου να γράψω κάτι για να το θαυμάσουν οι άλλοι...γράφω γιατι αυτό ξεπηδά λέφτερα μέσα απο την ψυχή μου όπως έλεγε και ο θείος-Τσέχωφ δια στόματος Τρέπλιεφ στον "Γλαρο"
Για αυτό και δεν γράφω με μεγάλη συχνότητα. Εχω να γράψω τόσα πολλά στην καθημερινότητά μου που θα ήταν υπερβολή να εγραφα κι εδώ κάθε μέρα.
Εχω να κάνω κι αλλα πράγματα απο το να γράφω και να διαβάζω τι γράφουν οι άλλοι. Και όταν το κάνω θα είναι γιατι αυτό με ξεκουράζει και με διασκεδάζει και όχι σαν υποχρέωση σε κάποιον ή σε κάτι ή για να επιβεβαιώσω ότι ΥΠΑΡΧΩ!
Υπάρχω έτσι κι αλλιώς και χωρίς το internet.
Διαβάζω ότι βγαίνουν και κάνουν blogomeetings, άνθρωποι ανόμοιοι μεταξύ τους που δεν γνωρίζονται με την ελπίδα να κάνουν νεες φιλίες και παρέες.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ? απο εδώ ψάχνετε να κάνετε νέες φιλίες; ΜΑ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ? επειδή γελάσατε με μερικές αράδες , επειδή κλάψατε με αλλες τόσες... επειδή καυλώσατε με μερικές φωτογραφίες, προβληματιστήκατε με τα κοινωνικά σχόλια του ενός και ενθουσιαστήκατε με τις γνωσεις του άλλου, αυτό σημαίνει ότι πληροί κάποιος τις προυποθέσεις να γίνει φίλος σου; Ξυπνήστε βρε!
Και μαθαίνω ότι βγαίνουν...ότι ταχα περνάνε μια χαρά...γελάνε, τρώνε...και μετά γυρνάνε σπίτι τους. Και? Και τίποτα!Εχω την εντύπωση πως ακόμα και όταν συναντιούνται είναι σα να τσατάρουν απο το pc τους! Και μετά; Μετά ξαναγυρνάνε όλοι στη μίζερη έτσι κι αλλιώς ζωή τους αφού οι περισσότεροι απο αυτούς (ευτυχώς όχι όλοι) δεν έχουν τίποτα άλλο που να τους κινεί το ενδιαφέρον. Ξαναμπαίνουν στα blogs με την αναμονή του επόμενου σχολιου στα posts τους και την ελπίδα της επομενης blogoσυνάντησης. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά αρχίζει και κράζει ό ένας τον άλλον απο το blog του, αστειευόμενος τάχα αλλά λέγοντας πράγματα που σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν για μπουνιές και κλωτσιές.
Δέχομαι πολύ πιο εύκολα να μου πει κάποιος ότι ψάχνει ερωτικό σύντροφο για πήδημα μιας βραδιάς ή και για περισσότερο. Είναι ένα ηλεκτρονικό ψώνισμα...μια ηλεκτρονική προξενήτρα! Τα πράγματα εκεί είναι ξεκάθαρα ελεγχόμενα και προγραμματισμένα. Αν κι εκει πολλές φορές μπορούν να γίνουν πραγαμτικός εφιάλτης όπως έχει αποδείξει η πραγματικότητα για πολλούς.
Οι φίλοι όμως είναι κάτι άλλο, τελείως διαφορετικό και δοκιμάζονται στην πορεία του χρόνου...μη γελιώμαστε!

Υπάρχουν ανθρωποι εδώ μέσα που προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τον εαυτο τους ανάλογα με τα πόσα σχόλια έχουν, με το πόσοι εκδότες θα ζητήσουν τα γραπτά τους, με το πόσες εφημερίδες θα δημοσιεύσουν τα γραπτά τους, με το πόσοι δημοσιογράφοι θα τους πάρουν συνέντευξη, ανάλογα με το ποσους και με ποιους θα τσακωθούν και βριστούν αλύπητα.
ΜΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ? Ποιοι έχουν blogs τελικά? Ολοι οι αποτυχημένοι της ζωής και οι ψωνισμένοι των media?

Δεν ξέρω πως είναι και τι κάνουν στη ζωή τους αλλά μπορώ να τους φανταστώ μια χαρά και ξέρω πως δεν θα πέσω και πολύ έξω.
Μήπως θα έπρεπε όλοι οι υπόλοιποι να την κάνουμε με ελαφριά πηδηματάκια?
Πολύ λίγους κανονικούς ανθρώπους έχω πιάσει εδώ μέσα που το κάνουν για την καύλα τους. Το βλέπεις απο τον τρόπο που γράφουν, απο τα σχόλια που αφήνουν, απο την οξύτητα του πνεύματός τους, απο το χιούμορ που τους διακρίνει. Δεν είμαι και σίγουρος μη λέμε κι ότι θέλουμε, δεν τους ξέρω τους ανθρώπους και πιθανότατα δεν θα τους μαθω ποτέ καλά, αλλά οι ενδείξεις που έχω με κάνουν να πιστεύω πως μια χαρά παιδιά είναι.
Τι μυαλό μπορεί να κουβαλάς όταν:
-αν και καταξιωμένος δημοσιογράφος αναδημοσιεύεις παλιά σου άρθρα για να κάνεις τον καμπόσο?
-που περιμένεις κάποιον να σε εκδώσει, σαν πουτάνα που έχει ανάγκη έναν νταβατζή
-που φαντάζεσαι δημοσιογράφους να σου παιρνουν συνεντεύξεις και μετά ψωνίζεσαι τόσο πολύ που νομίζεις οτι είσαι ο Τσαγακρουσιάνος
-Που νομίζεις οτι εισαι ο Βέλτσος ενώ δεν μπορείς να συντάξεις μια σωστή πρόταση!
-Που τελειώνεις τα posts σου με ερωτήσεις με την ελπίδα να απαντήσουν όλο και περισσότεροι (το έχω κανει κι εγώ μη νομίζετε) και αγωνιάς πόσοι θα σε δούν και παρακαλάς για αυτό!
Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε blogs με ονόματα για όλα αυτά που συμβαίνουν και ακόμα περισσότερα. Ξέρουμε πολύ καλά πια, πως ποιος και τι!
Το μόνο που έχω να πω είναι οτι όλοι αυτοί είναι αξιοθρήνητοι και θλιβεροί! Ακόμα πιο θλιβεροί είναι όμως αυτοί που τους διαβάζουν και τους σχολιάζουν, τρέφοντας την ψωνάρα τους και τη ματαιοδοξία τους.



Διάβασα στο nanako κατι πολύ καλό και το παραθέτω έτσι ακριβώς:

Θέλω να προσθέσω κι άλλα ονόματα στη λίστα των αγαπημένων μου blogs. Αντ' αυτού βλέπω τη λίστα μου να λιγοστεύει. Κι αυτό με θλίβει. Δεν θέλω να διαβάζω κείμενα που εκβιάζουν τη καλή μου πρόθεση. Θα 'θελα να ήξερα πως υπάρχουν περισσότεροι που αγαπούν όσο κι εγώ τις γραμματοσειρές που εμφανίζονται στην οθόνη τους. Θα 'θελα να ξαναέβρισκα τα blogs που λένε την αλήθεια. Και να ξεχάσω αυτά που, τελικά, με θεωρούν ηλίθιο.

Λίγους πια θα διαβάζω και λίγους θα σχολιάζω. Και μόνο όταν υπάρχει μια αμφίδρομη επικοινωνία...στο οποιο επίπεδο!

Θα τα ξαναπούμε...εν καιρώ...


Μεχρι τότε...

19 Comments:

Blogger greekgaylolita said...

Λίγο απόλυτο σε βρίσκω αλλά είναι η γνώμη
σου και τη σέβομαι..

2:58 PM  
Blogger Unknown said...

έχω χάσει πολλά; εγώ πάντως γουστάρω να σε διαβάζω και ελπίζω να συνεχίσω να σε διαβάζω ;)

3:02 PM  
Blogger nanakos said...

Συμφωνώ μόνο ως προς το blogging. Κατά τα άλλα, η αναλογία μιας παρέας σε ανθρώπους που ίσως και να μην ταιριάξεις είναι αντίστοιχη και σε non-blogging παρέες.
Κι εξάλλου, είμαστε πολύ μικροί ακόμα για να λέμε πως δεν θέλουμε να γνωρίσουμε άλλους ανθρώπους.

6:11 PM  
Blogger Storyteller said...

GGL,
βρίσκεις πως είμαι απόλυτος? Μόνο αυτόν τον χαρακτηρισμό δεν μου έχουν αποδώσει ακόμα...τον πήρα κι αυτόν...χε χε...τι να πω...σε μερικά ζητήματα ίσως και να πρέπει!

morgana,
δεν είμαι σίγουρος οτι κατάλαβα, αλλά και βέβαια είναι επιλογές μας όλα αυτά για άλλους καλά καμωμένες και για άλλους επικριτέες. Για εμάς όμως πάντα επιλογές αποτέλεσμα σκέψης θέλω να πιστεύω!

nanako, και βέβαια δεν αποκλείω νέες γνωριμίες αλλά όχι με τρόπους που υποδαυλίζουν ακριβώς αυτήν την καλή μου πρόθεση!

12:49 PM  
Blogger Storyteller said...

morgana,
μακαρι να μου δίνανε εμπνευση όλα αυτά που αναφέρεις θα είχα γράψει αριστουργήματα αλλά όπως βλέπεις μόνο αηδιαστικά κείμενα γράφω διαβάζοντάς τα! έτσι για να μη ξεχνόμαστε! Βέβαια μερικούς τους ενοχλούν οπότε και ως τέτοια βρήκαν ακριβώς το στόχο τους!
Να σαι καλά βρε!
By the way...θέλω ιδιαίτερα μαθήματα στη συγκριτική σημειολογία (αν υπάρχει τέτοια!!!)
Με πιάνω εξαιρετικά αδύνατο!
;-)))

12:52 AM  
Blogger Storyteller said...

Α, και που σαι morgana,
αν σταματησεις να ξυρίζεσαι ίσως γίνεις εσυ η μούσα μου τελικά!
χε χε χε
kisses babe!

1:03 AM  
Blogger Λαμπρούκος said...

Απο όλα σου κρατώ ένα:
"Είχα κι έχω τη γυναίκα με την οποία διάλεξα να ζω γιατί αυτή μετά απο τόσα χρόνια είναι η καλύτερη παρέα μου και μαζί της μπορώ και γελάω ακόμα, ανάμεσα σε άλλα εκατομμύρια πραγματα!"

Πράγματι και εγώ γελάω ακόμα με τη γυναίκα μου. Κάθε φορά που τη βλέπω λέω πως πρέπει να είχα μεγάλο χιούμορ για να τη διαλέξω :)

10:16 AM  
Blogger mindstripper said...

Είναι πολλές οι παράμετροι των σκέψεών σου Παραμυθά, και πολλά θα μπορούσα να γράψω, αλλά τέτοιες κουβέντες τις αποφεύγω όταν γίνονται μέσω γραπτού λόγου. Είναι εύκολα παρεξηγήσιμες και ο αναγνώστης μπορεί να βγάλει λανθασμένα συμπεράσματα και να "κρεμαστεί" από λάθος λέξεις και φράσεις. Θα συμφωνήσω με τον Lolita και θα σου πω ότι στο συγκεκριμένο σου ποστ ακούγεσαι απόλυτος, ακόμα κι αν δεν είσαι έτσι στην καθημερινή σου ζωή. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι είσαι όντως απόλυτος άνθρωπος και πολύ περισσότερο από αυτό, δεν σημαίνει ότι εγώ σε έχω κρίνει σωστά. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι it takes more than that να κρίνεις κάποιον και να βγάζεις συμπεράσματα γι αυτόν, από ένα ποστ ή δύο-τρεις-πέντε συναντήσεις. Αν και στην τελική, δεν καταλαβαίνω για ποιόν λόγο ακριβώς θα έπρεπε να μπαίνουμε καν σε μία τέτοια διαδικασία...

Προσωπικά, όταν μου δίνεται η ευκαιρία, μου αρέσει να γνωρίζω από κοντά ανθρώπους που διαβάζω καιρό και εκτιμώ για τους δικούς μου λόγους.
Την καλημέρα μου.

11:51 AM  
Blogger Storyteller said...

morgana,
μην ψαρωνεις ρε κοπελιά! χε χε χε
θα σε φτιαξω εγώ εννοια σου...χι χι χι

λαμπρουκο,
είσαι μεγάλο όργιο...χα χα χα...το θέμα είναι: γελάνε κι αλλοι μαζί με τις γυναίκες μας ή μονο εμείς?
Πρέπει να το τσεκάρω αυτό!

mindstripper,
προσπαθησα να πω πολλά είναι αλήθεια και μπορεί και να μην τα κατάφερα, μια ιδέα πάντως πήρες. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του όπως πολύ σωστά είπε η μοργκάνα (αλλο αν θα την ξυρίσω αν την πιάσω στα χέρια μου)
Sorry, αν είμαι λοιπόν τόσο απόλυτος ή αν φαίνομαι κάπως δεικτικός! Δεν ήθελα να θίξω κανέναν...που δεν το αξίζει! Αν με καταλαβαίνεις!
Φιλιά και την καλησπέρα μου!

8:15 PM  
Blogger ViSta said...

Ειχα βαλει πολλες ελπιδες στα blog, ισως γιατι ηταν κατι καινουργιο... Μερικες φορες μου τις επιβεβαιωνει, αλλες με απογοητευει.
Γενικα συμφωνω πως εχει περισσοτερο νοημα αν εχει κανεις μια ζωη εκτος, και δεν ψαχνει την επιβεβαιωση μεσα απο αυτα.
Ειναι ομως ευκολο στις δυσκολες στιγμες του καθενος να στρεψει την προσοχη του εδω, που ολα συμβαινουν σε ενα εικονικο επιπεδο, αν η πραγματικη ζωη κουραζει ή φοβιζει. Δεν ειναι ομως ενδειξη αποτυχιας, απλα αναγκη να νοιωσει κανεις κατι θετικο για να παρει δυναμη να αντιμετωπισει με επιτυχια ισως την πραγματικοτητα.

Την καλημερα μου και γελασα με την καρδια μου με την φωτογραφια του ζευγαριου που κανει chat στο τραπεζι του εστιατοριου αντι να μιλανε μεταξυ τους. :-)

4:32 PM  
Blogger Rodia said...

Μυστήριο πράγμα ο εγκέφαλος!
Το απολυτο όργανο. Στον άϋλο κόσμο βρίσκει μεγαλύτερη ελευθερία ώστε να εκφράζεται χωρίς τους περιορισμούς και τις ευγενικές τσιριμόνιες. Εδώ μέσα δείχνει ό,τι θέλει, παίζει, υποδύεται, αποκαλύπτεται. Δημιουργεί τις εικόνες του, προβάλλει τα φαντάσματά του, αυτά που σε αναλογικό επίπεδο είναι αναγκασμένος να κρύβει με επιμέλεια.

Αποφεύγω να γνωρίζω νικ νέημς για τα οποία έχω πλάσει ωραίες εικόνες, μη τυχόν και μου τις χαλάσουν!;-) χεχε..

..ωπ! με έπιασα να λέω ψέμματα.. Αποφεύγω να δημιουργώ εικόνες ανθρώπων για τα νικ νέημς, αυτή είναι η αλήθεια. Οσο εντυπωσιάζομαι και ευχαριστιέμαι μια κουβέντα με κάποο νικ, τόσο προσπαθώ να αποφύγω να σχηματίσω μια σαφή εικόνα.

:-)

(με ξύπνησε ο αέρας και βρίσκομαι εδώ αντί στο κρεβατάκι μου)

5:44 AM  
Blogger Storyteller said...

vista,
θα συμφωνησω...σε ευχαριστω βρε...(ειμαι καλός μαζί σου γιατι σκοπεύω να σου απαγαγω τον Οδυσσέα χε χε)

rodia,
ολοι βιωνουμε την τρικυμία εν κρανιω ποτε ποτε...αλλο αν σε μένα είναι ένα μόνιμο φαινόμενο!

12:21 PM  
Anonymous Anonymous said...

Εσύ, καλέ μου άνθρωπε, έχεις μαρτυρήσει τόσο καιρό στην λεγόμενη μπλογκόσφαιρα! Τι κάθεσαι και δε φεύγεις;

2:28 PM  
Blogger Katerina ante portas said...

Μου φαίνεται ότι όλοι περνάμε τη φάση του, πως το είπε ο Νανάκος, "να τα χώσουμε"! Ε και αυτό θα περάσει,γιατί θα ήταν αστείο "να φάς τα μουστάκια σου" με έναν nickname και μη χωριό!

-Συμφωνώ με τη rodia, προτιμώ να μη γνωρίζω εκ του σύνεγγυς τους διαδικτυακούς φίλους, όπως προτιμώ να μη βλέπω στην οθόνη τα βιβλία που διάβασα, γιατί το θέμα είναι καθαρά "πνευματικό". Στα πνευματικά δε "άλλοι είμαστε και άλλοι φαινόμαστε", που είπε γέρων τις!

4:38 PM  
Blogger Storyteller said...

theodora,
εχω δεινοπαθήσει εγώ? μπα...δε νομίζω... παρατηρήσεις κάνω...
ΚΑΡ,
κάπως έτσι!!!

11:10 PM  
Anonymous Anonymous said...

ακόμη κι ο ήλιος κάθε απόγευμα δεν παραχωρεί εύκολα τη θέση του στη νύχτα...
Νομίζει πως πάντα θα χει τα σκήπτρα στο στερέωμα..
Σε λυπάμαι

9:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

What a great site Abs light 1993 pontiac transport Aqua teen hunger force answering machines 128 mb sdram px1029e 1dme Zithromax manufacture 1997 dodge minivan mopar minivan clubs Casino com free game pogo japanese bondage Furniture jacks Acne adult severe Aa e awnings Terre haute face lift Nike footwear industry debt ratio

9:08 PM  
Anonymous Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. Repairing auto burglar alarms Roof rack boat Man felling ass 03 mitsubishi eclipse gt Alfa romeo wristwatch First communion dress bargain Nexium mups 40 mg preise Real estate in walton county ga Boards effexor message xr part time jobs atlanta ga Credit reporting data equifax personal score Irish auto seat covers http://www.family-divorce-child-custody-adoption.info/1430-cartridge-ml-samsung-toner.html average brokerage http://www.porsche-floor-mat.info/Renault-megane-coach.html Woolard financial advisors

4:15 AM  
Anonymous Anonymous said...

www.arelis.gr
periexei το ερωτονομικον
με αφθονες σκηνες ηλεκτρονικου σεξ

4:18 PM  

Post a Comment

<< Home